Hogyan csinálj profi videókat a telefonoddal? VIDEÓVAL

  • Post author:
  • Post category:Youtube

Az egyik legnagyobb tévhit a Youtube csatorna indításával kapcsolatban, hogy mindenképpen be kell hozzá szerezni egy kamerát. Egy kamera alapesetben is több százezer forintos befektetés, persze, hogy ez elijeszt attól, hogy elkezdd a Youtube videók gyártását. Pedig már most ott van a kezedben (zsebedben, asztalodon) az eszköz, amivel ezt megteheted, ami nem más, mint az okostelefonod. Mindegy, hogy egy Iphone vagy egy Androidos készülék, ha csak most ismerkedsz a Youtube-al, akkor bőven elég lesz az elején, és az “elején” alatt, akár az első pár évet értem (igen, jól olvastad, évet!). Nézd meg Cserta Szandra, a Kívül Belül Boldogság alapítójának Youtube csatornáját, akinek a fő marketingeszköze a videó, és aki még mindig a videói jó részét telefonnal készíti. Vagy ott van Hormonmentes Janka, aki több tízezer feliratkozóig telefonnal csinálta a videóit. Ebben a posztban abban segítek, hogy hogyan kezdj bele a videókészítésbe a telefonod segítségével, akár már ma.

(tovább…)

A Pantone 2020-as év színe: Classic Blue

A decembert nem csak az ünnepi időszak és az év lezárása miatt szoktam várni, hanem azért is, mert a Pantone ebben a hónapban hirdeti ki a következő év színét. 2019-ben ez a korall volt, 2020-ban pedig az év színe a klasszikus kék – a Classic Blue -, amit a Színintézet azzal indokolt, hogy az időtlenség és állandóság, amit kifejez, pontosan az, amire szükségünk van az elkövetkező évtizedben. Ennek a (tényleg) klasszikus kéknek a kiválasztása meglepő lehet az elmúlt évek színeit végigpörgetve, ugyanis a Pantone inkább vibráló, izgalmas színeket preferálta eddig.

Szóval mit is kell tudnunk erről a (szerintem) szépséges kékről, hogyan tudod használni a saját vállalkozásodban – egyáltalán kell-e használnod? -, és miért fontos a színekkel foglalkozni úgy általánosságban?

(tovább…)

8+1 dolog, amit jó lett volna tudni kezdő vállalkozóként

Jóval azelőtt kezdtem el foglalkozni a vállalkozás miértjeivel és hogyanjaival, mielőtt ténylegesen elkezdtem volna csinálni is. Így a tanulással eltöltött idővel együtt nagyjából három év tapasztalatát összegzem most nektek – a teljesség igénye nélkül. Ebből egy évig majdnem az összes szabadidőmet az ezzel kapcsolatos információk kutatásával, olvasással, podcastok hallgatásával és tanulással töltöttem. Aztán belevetettem magam a tényleges vállalkozásba, és sorra jöttek a meglepetések, kihívások, amire elméletben hiába próbáltam volna felkészülni.

(more…)